«

»

Min MAC-palett!

IMG_4569

Yeay! Jag har äntligen påbörjat min egna palett från MAC!

Som de flesta av er nog vet så kan man hos MAC köpa en tom palett som man sedan själv kan fylla upp med refill-skuggor från MAC. Man väljer själv vilka färger man vill ha och så lägger man bara i dem i paletten där dem sitter fast med hjälp av magnet.

Gillar man paletter och vill ha flera MAC-ögonskuggor så är detta ett väldigt bra alternativ då man får en bra överblick och dessutom blir ögonskuggorna billigare. En MAC-ögonskugga i förpackning kostar 175 kronor medan en refill-ögonskugga kostar 125 kronor. 

Jag köpte mig fyra skuggor från MAC för ca 2 år sedan och tanken var att jag därefter skulle börja ”bygga” en stor palett men då jag sällan använde mina MAC-skuggor så blev det aldrig så.

Men så kom Cinderella-kollektionen från MAC och jag köpte ögonskuggspaletten i den kollektionen. Jag föll som en fura och bestämde mig då för att ge MAC-skuggorna en andra chans och påbörja en palett!

Detta ångrar jag inte ett dugg för i och med att jag köpte paletten så har jag också använt de fyra skuggorna jag hade sedan innan mer än någonsin!

Men nu tycker jag att vi tar oss en närmare titt på skuggorna i paletten! Paletten har plats för 15 ögonskuggor och hittills har jag 6 stycken i den, de fyra jag ägde sedan innan samt två nya. IMG_4573 IMG_4581

Retrospeck, Patina (NY!), Twinks, Expensive Pink, Cranberry (NY!) och Humid.

Jag är SÅ nöjd med mitt köp och ser fram emot att fylla upp med fler färger.
Ni som också äger MAC-skuggor, vilka får jag absolut inte missa?

Några kultfavoriter har jag ju redan i Cinderella-paletten, såsom Satin Taupe och Omega, men vilka fler skuggor är måsten från MAC? Tipsa mig gärna!

Paletten med insats samt refill-ögonskuggor kan man köpa från maccosmetics.se.

 

6 kommentarer

1 ping

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Honi

  Jag använder både Charcoal Brown och Copperplate (Tråkiga men användbara nyanser) hela tiden till bryn, skugga etc!
  Honi recently posted…Recension: Maybelline “MatteMaker” PuderMy Profile

  1. Sofie

   De ska jag definitivt kolla in! :)

 2. Pernilla S

  Ääääälskar Cranberry! Sen gillar jag en matt brun som heter Handwritten :)
  Har även Stars n rockets, som är riktigt fin men som jag sällan använder (varit mycket för brunt på sistone). Beauty marked är fin i förpackningen, men det röda märks knappt när man sminkar med den så den var inte så värd att köpa!
  Pernilla S recently posted…Short hair oh yeah!My Profile

  1. Sofie

   Den är såååå fin! :D
   Tack för tips och varning! :)

 3. Carolina

  Naked Lunch, Shroom, Grain, All That Glitters, Wedge, Bronze och Handwritten/Brown Down är de skuggor som är mest använda i min palette. Andra fina skuggor i lite andra färger är Club, Sketch, Indian Ink, Seedy Pearl och Steamy. Sen får du inte missa pigmentet Vanilla, lite jobbigare att använda än pressade skuggor men är så fint med sitt guldiga skimmer.

  1. Sofie

   Tack för tips! :D Vanilla har jag hemma och jag håller med, den är superfin! :D

 1. Fyra nya skuggor i min MAC-palett! » Sofies Skönhetsblogg

  […] Se swatches på de övriga skuggorna i paletten HÄR. […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: