«

»

UPDATE: MAC Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation + Pro Longwear Powder

IMG_4830

Hej på er!

Här kommer nu en uppdatering på MAC‘s nya Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation samt Pro Longwear Powder som jag hårdtestade under helgen i det varma vädret. Detta är produkter som lovar lång hållbarhet och som ska tåla båda regn och tårar då foundationen har en formula som faktiskt ska stöta ifrån sig fukt. Läs mer om produkterna i mitt föregående inlägg.

Vi börjar med att ta en kik på hur det såg ut direkt efter applicering.

macfoundationkollage

Bild 1: Helt utan smink. Bild 2: Endast med foundation. Bild 3: Med foundation, concealer under ögonen samt puder.

Som ni ser så täcker foundationen väldigt bra och jag skulle säga att den har medel täckning som går att bygga upp till hög täckning. Här valde jag att ta ett ganska tunt lager foundation i hela ansiktet och sedan endast bygga upp lite på de ställen där jag behövde mer täckning, på hakan exempelvis.

Pudret ger ytterligare lite täckning men framförallt så mattar den ner ansiktet. Denna rekommenderas till oljig hy men den fungerade faktiskt väldigt bra även på min torra hy. Den kanske inte skulle vara lite ultimat under vinterhalvåret men så här under sommaren när huden inte är riktigt lika torr så fungerar den bra.

Varken foundation eller puder satte sig fast i mina torra partier så stort plus för det!

Direkt efter applicering tycker jag själv att foundationen känns lite tung på och jag upplever att jag ser ganska sminkad ut på nära håll, därför rekommenderar jag att använda ett ansiktsspray för att ta bort lite av den pudriga looken. På längre håll däremot så tycker jag att min bas ser FLAWLESS ut och min kära mor tyckte även hon att det såg väldigt bra ut.

Så sammanfattningsvis så gillar jag verkligen hur den här foundationen ser ut på. Då den är lite tyngre och man kan se lite sminkad ut så kanske det inte kommer bli min go-to-foundation för den naturliga vardagslooken men de gånger jag vill ha en flawless hy så är det stor chans att jag kommer sträcka mig efter denna.

Men nu till det spännande, hur höll den sig under dagen?macfoundationkollage2

Bild 1: Direkt efter applicering. Bild 2: Ca 6 timmar efter applicering. Bild 3: Ca 7 timmar efter applicering + ett dopp i sjön.

På andra bilden har jag som sagt haft foundationen på i ca 6 timmar, värt att nämna att det då varit stekhett under dagen så svettigt var det, och foundationen såg enligt mig fortfarande lika flawless och fin ut.

Bilden är tagen utomhus till skillnad från första bilden som togs inomhus så på andra bilden ser man mer av den pudriga looken som jag talade om innan.

Den tredje och sista bilden är tagen ca 7 timmar efter applicering och ca 5 minuter efter ett underbart dopp i sjön och fortfarande tycker jag att basen såg otroligt fin ut, lite av täckningen hade försvunnit (exempelvis så ser man mina fräknar mer och det har släppt lite i pannan och på hakan) men det såg fortfarande fantastiskt fint ut.

I sjön ville jag självklart även testa vattentåligheten ordentligt så jag simmade mycket under vattnet och brorsan skvätte dessutom vatten rakt upp i ansiktet på mig ett antal gånger. Jag frågade honom hur det såg ut varpå han chockat sa att jag såg helt matt ut i ansiktet och att vattnet verkligen rann av ansiktet, så precis som beskrivningen lyder så stöter foundationen bort vatten och det är enligt mig rätt häftigt.

Så allt jag kan säga är att jag faktiskt är sjukt imponerad av den här foundationen samt pudret. Vill man ha en hållbar och vattenfast makeup nu under sommaren så skulle jag verkligen rekommendera er att ta en kik på dessa produkter.

Jag köpte min foundation i färgen NW20 som är en kalltonad, ganska ljus färg. Värt att nämna är att jag har två foundations sedan tidigare från MAC i färgen NW15 och båda dessa är på gränsen till för mörka för mig medan denna NW20 passar mig perfekt så det verkar som denna foundation kanske är lite ljusare än andra foundations från MAC? Jag skulle säga att den har samma färg som min concealer från Pro Longwear-serien som också är i färgen NW20.

Både foundation och puder finns att köpa på Kicks samt maccosmetics.se och kostar ca 320 kronor för foundation och 255 kronor för puder. Är ni sugna rekommenderar jag er att kolla Kicks först eftersom de har 15 % rabatt på hela sortimentet nu under sommaren!

Någon av er som har testat produkterna?
Berätta i så fall gärna hur de fungerade för er!

2 kommentarer

  1. Skincares

    Herregud vilket bra tips! Tack! Denna kommer jag kolla närmare på, känner mig otroligt sugen på att slippa se osminkad ut efter lite dyk i pooler eller sjöar. Toppen, tack för det :)
    Skincares recently posted…Allt det goda har ett slut ..My Profile

    1. Sofie

      Ja men gör det! :D Hoppas den fungerar lika bra på dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: