«

»

Skönhetsshopping i Chania – Kreta!

Inatt landade vi i Norrköping igen efter en fantastisk vecka på Grekland!

Vill ni veta vad vi hittade på kan ni antingen ta en tjuvkik på min privata Instagram – papperdoll – redan nu eller så kan ni hålla utkik på min YouTube-kanal där jag kommer ladda upp vloggar från resan inom de närmsta veckorna!

I tisdags spenderade vi dagen i staden Chania som bjöd på ganska trevlig skönhetshopping om jag får säga det själv!

Dels finns det en liten Sephora-butik (sämre sortiment än i Sverige men fortfarande kul för oss som inte bor i närheten av en Sephora-butik!) på gatan Dimokratias  och så finns det även ett stort parfymeri vid namn Hondos Center på gatan Chatzimihali Giannari som bl.a. sålde MAC och även flera spännande budgetmärken som jag knappt har hört talas om.

De hade exempelvis budgetmärket Catrice som beauty-gurun Tati Westbrook har pratat mycket om på sistone.
Tyvärr köpte jag inget från märket vilket jag ångrar lite nu i efterhand…IMG_5676

Självklart fick jag i alla fall med mig lite godbitar hem och dessa tänkte jag visa er idag!
Jag bestämde mig för att visa samtliga produkter med swatches i detta inlägg så bered er på ett lite längre inlägg än vanligt…

IMG_5678 Inne på Hondos Center köpte jag två produkter från MAC, ett rouge och en ögonskugga.IMG_5688IMG_5692

Rouget heter Melba, har en matt finish och beskrivs som en mjukt koralltonad persika vilket jag tycker är en bra beskrivning.
Det här rouget har stått på min önskelista länge så nu passade jag äntligen på!IMG_5685IMG_5700

Ögonskuggan jag köpte är en av MAC’s Dazzleshadows – deras glitterbombsskuggor! – och just den här nyansen släpptes i kollektionen Le Disko som dessvärre har slutat säljas på MAC’s hemsida nu. Några av nyanserna finns dock kvar på Kicks hemsida.

Denna blågrönskimrande skönhet heter i alla fall Try Me On och jag älskar den! <3IMG_5717 IMG_5718På Sephora skedde den största skadan och där köpte jag bl.a. Benefit‘s senaste mascarasläpp – Roller Lash Mascara – som jag har hört mycket bra om, senast igår hyllades den hos Camilla så nu är jag superdupernyfiken på att testa!

IMG_5744 IMG_5748

På Sephora köpte jag även den här ögonskuggspaletten från Too Faced som jag redan nu – innan jag ens har använt den – är helt kär i! Natural Matte innehåller en härlig blandning av matta, neutrala nyanser – både varma, kalla, ljusa och mörka. Samtliga skuggor är krämiga och pigmenterade och den är bara så fin och användbar helt enkelt!IMG_5764

Heaven, Cashmere Bunny & Sexspresso.IMG_5773

Lace Teddy, Strapless & Risqué.IMG_5781

Nudie, Honey Butter & Chocolate Cookie.

IMG_5738Något lite tråkigare, men väldigt nödvändigt, som jag köpte var en ny Beauty Blender.
Den jag har håller ett tag till men det är alltid bra att ha en extra hemma.

Kan inte leva utan dessa små sminksvampar!
Eller tja, leva utan dem kan jag ju göra men jag vill helst inte sminka mig utan dem i alla fall! ;)

IMG_5733Vid kassan hade de minisar av olika populära produkter till bra priser som är perfekta att köpa om man vill testa produkten men inte vill spendera hela summan för produkten i full storlek.

Här hittade jag Make Up Forever High Definition Powder som jag har hört mycket bra om sedan jag började intressera mig för smink för flera år sedan, så jag kände att det var på tiden att jag testade den här godingen!

Har någon av er testat? I så fall, tycker ni den är värd hypen?

IMG_5729Sist men inte minst så köpte jag ett provpaket av Sephoras egna ansiktsmasker därför att ansiktsmasker är alltid roligt (särskilt dessa som får en att se ut som en seriemördare) och dessutom har jag hört att de ska vara riktigt bra! I provpaketet finns fyra olika maskerna som bl.a. ska återfukta, rengöra och ge lyster.

Jag köpte även Sephoras egna dip in-nagellacksremover för glitterlack som jag har velat köpa så länge – jag hoppas det fungerar så bra som jag har hört!

Till sist köpte jag Bioderma Sensibio H2O Micelle Solution – det micellära vattnet som startade allt.
Jag älskar att använda micellära vatten till att ta bort smink och rengöra ansiktet (Garnier är för tillfället favoriten!) men jag har ju faktiskt inte testat Bioderma som nog är det mest hypade micellära vattnet av alla! Så när jag råkade gå förbi ett apotek i Chania som hade dessa stående i fönstret så sprang jag in och köpte mig en flaska.

Och det var min skönhetshopping från Chania!
Jag är himla nöjd med allt och ser fram emot morgondagen då jag ska sätta mig och testa mitt nya smink – alltid lika spännande!

Har ni köpt något extra roligt på sistone?

4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Beautybylinda

  Verkligen mycket fint du hittat :)
  Too faced paletten ser verkligen ut att vara hur fin som helst :)
  Beautybylinda recently posted…IsaDora Face SculptorMy Profile

  1. Sofie

   Jaa, jag är jättenöjd! :D

 2. Lackert

  Mac skuggan ser ju helt fantastisk ut
  Lackert recently posted…Watermelon PulpMy Profile

  1. Sofie

   Det är den!! :D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: