«

»

Urban Decay Vice 4 Palette

En av produkterna vi fick med oss hem från Daisy Beauty-konferensen i London förra helgen var Urban Decay’s senaste tillskott i Vice-serien – Vice 4. Vice-paletterna är Urban Decay’s julpaletter och brukar innehålla 20 stycken ögonskuggor varav flertalet oftast är väldigt färgglada. Jag äger Vice 2 och Vice 3 sedan innan och jag tror faktiskt att Vice 4 är min favorit av dessa.

Vi tar oss en kik!

IMG_8504IMG_8502

Utsidan är definitivt den snyggaste hittills. Färgerna är inspirerade av oljespill och det är lagt som ett galler på paletten.
Paletten känns stabil och har en vanlig magnetstängning.
IMG_8508

Inuti paletten hittar vi en stor spegel med stående lutning – någonting jag älskar med Vice-paletterna då de faktiskt kan ställas på ett bord och användas som en ordentligt spegel om man skulle behöva det! I paletten finns självklart även de 20 skuggorna samt en dubbelsidig borste.

IMG_8530

Visste ni att alla Urban Decay’s borstar är gjorda av återvunna pet-flaskor (de syntetiska stråna) och återvunnen aluminium (handtaget)? Det visste inte jag sedan tidigare men det är ju hur bra som helst!

Borsten som följer med i den här paletten har en fluffig sida som fungerar bra att sudda ut skuggor med samt en mindre, platt sida som man kan packa på skuggor med. IMG_8510

Som vanligt med Vice-paletterna hittar vi en variation av finishes i paletten. Det finns fyra matta skuggor i paletten (Framed, Discreet, Bitter & Delete) medan övriga skuggor har metallisk, glittrig eller satin finish. IMG_8515

Bones, Grip, Deadbeat, Beat Down & Pandemonium.
IMG_8521

Framed, Fast Ball, 1985, Underhand & Harlot.IMG_8524

Discreet, Grasshopper, C-note, Arctic & Robbery.IMG_8528

Bitter, Flame, Low, Crowbar & Delete.

Som vanligt med Urban Decay’s paletter så är kvalitén på skuggorna väldigt bra och de flesta är krämiga, pigmenterade och applicerar jämnt och fint.

De skuggor som brukar ha lite sämre kvalitet i Urban Decay’s paletter är de som innehåller stora glitterbitar och så är det även i det här fallet. Low och Crowbar är bottennapparna i den här paletten då glittret yrar omkring och det var svårt bara att få till en bra swatch – särskilt med Low. På en klistrig bas fungerar de men jag skulle lägga min bas efter att ha lagt de här skuggorna för att inte få den helt förstörd av allt nedfall.

Bortser man från dessa två skuggor är det en fantastisk palett med vackra skuggor.
Mina favoriter är Pandemonium (färgen kanske inte är så unik i sig men jag älskar namnet som påminner mig om The Mortal Instruments…), Harlot, Grasshopper, C-note, Arctic, Bitter och Flame. Så snygga skuggor!

Paletten finns att köpa på Kicks.se och kostar 525 kronor vilket kan låta dyrt men slår man ut det så blir det ca 26 kronor/skugga vilket ju faktiskt inte är så farligt! ;) Varje skugga innehåller 0,8 gram.

Blir ni sugna? :D

*pressprov – läs mer om vad det innebär under Policy/PR.

8 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Lackert

  Otroligt läcker palett, både in och utvändigt
  Lackert recently posted…12 Shades Of GrayMy Profile

  1. Sofie

   Jaa! :D

 2. Martina

  Min favvis är nog beat down.. den där blåa ?

  1. Sofie

   Ja den är också riktigt snygg!! :D

 3. Nina

  Häftig, Artic blev jag direkt intresserad av :)

  1. Sofie

   Den är så himla vacker! :)

 4. Emma - Beyondbeauty.se

  Supersnygga färger! :D
  Emma – Beyondbeauty.se recently posted…Apoliva Passion & Nature HandtvålMy Profile

  1. Sofie

   Eller hur! :D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

%d bloggare gillar detta: